neděle 11. února 2018

#Lists: Co vám nikdo neřekne před pořízením králíka

(#Lists - nová "kategorie" článků. Rychlé, stručné, výstižné - sezmany bodíků k danému tématu. :)

Za pár dní slavím se svojí králindou první výročí. Konkrétně na je to na Valentýna, tak jsem se rozhodla tu naší lásku trošku vtipně vystihnout a krásně zrekapitulovat, co mě naučil rok s králíkem. 


Bobina, cca půlroční

KRÁLÍCI


#1: Dupou. Říkáte si "aha" "novinka". Jasně, jsou hluční a dupou rádi. Jinak bychom tak s oblibou naříkali "Jak ti dupou králíci". Jenže.. ono není dup jako dup. Za takovým dupem je spousta emocí! Větsinou těch naštvaných. Až to uslyšíte poprvé, asi trochu nadskočíte.

#2: Jsou jako děti. Budete si připadat tak trochu jako králičí rodiče. Budete o nich často mluvit, mít o ně strach, místo nových džín půjdete na nákup do zverimexu... Pak jednou použijete mateřský plurál, leknete se sami sebe a přejde to. Přísahám!
 
#3: Chlupy. Všude a vždy. Člověk to čeká, to ano. Těžko ale čeká, že se mu dostane chlup do jídla, i když vaří v čistém, králíkem nedotčeném oblečení a s čistýma rukama. ČERNÁ MAGIE!



#4: Kompromis mezi psem a kočkou. Nevíte coby? Pořiďte si králíka. Jsou náladoví a paličatí jako kočka, zároveň vám budou pořád u nohou a dožadovat se pozornosti, jako pejsci. No řekněte, kdo to má?!



#5: Nic nerovnejte, stejně to uděláte blbě. V kleci, vedle klece, za klecí.. nemá to cenu. Všechno bude jinak a to hned. Jestli tu má někdo OCD, tak to jsou králíci!


Pojď, Grace, uděláme si selfie!




#6: Milují vás. Když máte jídlo. A když ho má někdo jiný, milují jeho! Nepotřebuje rozvádět.


#7: Mazlení v králičích tlapkách. Čekáte přísun něhy a roztomilosti kdykoliv? Tak čekejte dál. A radši zapomeňte na všechna rozkošná videa a fotky z internetu, co jste dosud viděli. Říkám vám, že ty králíčky někdo nafetoval! 



#8: Všechno vzhůru nohama. Půl roku se snažíte zkamarádit, pomazlit, jste prostě vtěrka.. Pak si řeknete dost, šmitec, ať si žije svým spokojeným samotářským životem a BUM! Máte doma mazla první kategorie. Králíci jsou jako ŽENY. Přestaňte se o ně zajímat a jsou z nich štěnice.


#9: Autentická tlapkomalba po vašich rukou (a nejen nich). Občas to prostě nevyjde, když potřebujete malý chlupatý uzlík transpostovat z bodu A do bodu B. Většinou je to o špatném načasování, rozčarování králíka, postavení měsíce a Slunce, karmě a energetických polích, počtu bobků (zlogaritmovaných a vyděleným odmocninou počtu chlupů) a tak, no. Většinou je to však kombinace všeho a VŽDY z toho vyjdete blbě VY. Hlavně ty ruce teda... :D

#10: Kožíšek antistress. Nic lepšího na "ňůňání" a prohrabávání není. Králící jsou v tomhle docela flegmatici, takže proti srsti: jak je libo. Jen netahejte a koukejte hladit. A až na vás budou cvakat zubama, tak nepřestávejte! Děláte to dobře ;)

Hraní roztomilosti mají králíci v krvi. Hraní!


#11: Jsou nej. Ačkoliv se předchozí výčet poznatků mohl jevit trochu pesimistický, opak je pravdou. Jsou to zvířátka vděčná a mazlivá, akorát prostě trochu osobitá. Což nás s lady Grace pojí naprosto geniálně. A láska k jídlu! Ta především.

Žádné komentáře:

Okomentovat