čtvrtek 4. ledna 2018

Hledá se penfriend, zn. Daleko!

*Poslední přejatý článek z mého starého blogu a to z důvodu, že si myslím, že by byla prostě škoda jej smazat :)

Nemáš kamarády? Najdi si je na druhé straně zeměkoule!
A to není vtip. Mít penfrienda (tj. človíčka, se kterým si píšeš) je víc než fajn. 

Tady máš hned 3 důvody:
1) Cizí jazyk. Je jedno, jestli si píšete, nebo voláte přes skype. Vždycky musíte zapojit cizí jazyk. Výhodou jsou rodilí mluvčí, kteří tě mohou opravovat. Pokud si v jazyce tolik nevěříš, začni s někým nerodilým.
2) Odlišné kultury. Bezpochyby na toto téma přijde řada, každý je zvědavý a chce zjistit, jaký má ten protinožec vlastně život :)
3) Noví přátelé. Nikdy nevíš, kdy se ti přátelé v cizí zemi budou hodit. Možná je za pár let navštívíš při cestě kolem svět, možná uzavřete mezinárodní kontrakt!

Mám penfriendku už 4 roky a naše komunikace sice není úplně vzorová, ale i tak na sebe nezapomínáme. Moje Paulina má německé rodiče a žijí na Mallorce. Ke všemu si píšeme anglicky.. no, taková všeho chuť :D  Nyní ale žije v Německu a tak postupně plánujeme menší meeting. Můj prvotní důvod byl právě jazyk. Postupně jsem si ale prošla i dalšími body až do stádia, kdy bych jí strašně ráda poznala osobně. 


A kde penfrienda hledat? Nejlepší variantou je určitě web přímo www.penfriend-club.com. V horní liště si vyfiltruješ čekající duše dle věku, jazyka a popř. země. Pak už jen najít někoho, kdo tě zaujme. Je tuna podobných stránek, jako www.globalpenfriends.com nebo www.interpals.net , ale mě osobně toto vyhledávání nevyhovuje.
Ať už kdekoliv, můžeš hledat nebo být nalezen, pokud zanecháš svůj inzerát. Tak hodně štěstí při hledání!

Mějte se famfárově, jdu hledat french penfriends ♥

Anna 

Žádné komentáře:

Okomentovat