sobota 28. dubna 2018

Lists: Lesson learnt aneb jak se nezbláznit, když vám všechno padá na hlavu

Chtěla jsem napsat něco motivačního. Něco fakt dobrýho!
Ale jsem teď chodící hromádka neštěstí.
A možná právě proto je čas vylít si srdíčko a s pokorou a porozuměním rozpitvat svoje problémy.
Možná je to jarem, možná je to spoustou povinností, možná celkovou souhrou náhod. Kdo by to neznal, jako by nikdy nežil. Ale kdo chceš žít v poklidu dál, musí se těmi srajdami nějako prokousat.
Co je tajemství spokojeného života a úspěchu překonání všech krizových situací?

Těžko se mi radí, sama to hledám tak od puberty. Je to kouzelná formule? Nebo jen slovo? Tlačítko v naší hlavě? Nebo raději nová hlava?
Heh..
Možná všechno nebo nic. Pro každého něco jiného ♥
A i když nejsem vzorový příklad vyrovnaného a věčně spokojeného, nechybujícího a nestěžujícího si člověka (pokud takový existuje, má můj skrytý obdiv), přeci jen mi za poslední týdny život udělil zásadní lekci. Střípek z toho jste mohli číst v jednom z posledních ig postů.
Co jsem si tedy odnesla?

"Člověk je tím větší, čím víc je sám sebou"
Antoine de Saint-Exupéry


* Nelitovat se. Nebo alespoň ne dlouho. Neprospějete tím dané situaci a sobě tím akorát ubližujete.

* Říkat ne. A nemyslím tím ze sebe udělat sobce. Nastavte si jasné mantinely a držte se jich. Nestane se tak, že vás něco vykolejí, budete ve skluzu s povinnostmi a budete stíhat sotva vynést odpadky. NE! Nemohu, promiň.

* Vyčlenit si čas pro sebe. To úzce souvisí s předchozím bodem. A také z osobní hygienou. Pro dlouhodobé normální fungování je důležité se v pravidelných intervalech zastavit, vydechnout, udělat si čas pro sebe a uklidit si v hlavě.

* Nebát se požádat o radu a pomoc. Hrajeme si na hrdiny a pak se z toho hroutíme. Věřte, že pro ostatní to není na obtíž a rozhodně to není slabošství. Ukázat, že jsme v úzkých, chce totiž velkou odvahu!

* Ještě se nestalo, že by to nějak nedopadlo. Moje oblíbená věta za poslední měsíce. Některé věci se nám v životě prostě dějí s určitého důvodu, mají nám dát novou lekci. Nikdo totiž životem neproplujeme úplně hladce ;) A tak bojujme, ale neničme si zdraví (taky vnímáš ten rozdíl?!).

Pokud máte i vy nějaká životní moudra nebo poznatky na zvládnutí krizových situací, ráda si je přečtu dole v komentáři. :)

Užívejte krásné sluneční dny a nakopejte stresu zadek!

Anna

Žádné komentáře:

Okomentovat